Zonguldak Hayvan Hakları Derneği'nin (HAYTAP), belediyenin desteği ile yaptırdığı hayvan suluklarının yerleştirilmesine bugün başlandı. Belediye binasının arkasındaki caddeye sulukların konulmasında, Zonguldak Belediye Başkan Vekili CHP'li Adil Bahadır ile HAYTAP Başkanı Evren Türeci Sezgin de bulundu. Hayvanların susuz kalmaması için geliştirdikleri projeye desteği nedeniyle Bahadır'a teşekkür eden Sezgin, şöyle konuştu:

"Bugünden itibaren şehrimizin belirli yerlerine kediler, köpekler ve kuşlar için su odakları yerleştirmeye başladık. Amacımız, insanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Halkımıza da rica ediyoruz; onlar da mahallelerde belli noktalara kullanmadıkları kapların içine su koyarak, hayvanların yaşam haklarını korusunlar. Bu çalışmamız umarız en iyi şekilde amacına ulaşır."

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Adil Bahadır da belediye olarak hayvan haklarına son derece önem verildiğini söyledi. Bahadır, "Hava sıcaklıklarının arttığı bir dönemde, bu çalışma hayvanlarımızın yaşam hakkı için gerçekten de çok önemli. Biz belediye olarak her zaman derneğimizin yanındayız. Bundan sonraki çalışmalarda da aynı desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.



GG(EE/BT)