Almanya'da uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Necmiye Özkan, günlerini Almanya'da ve Gemlik ilçesindeki evinde geçiriyordu. Boşandığı ilk eşi Şakip Turgut'tan üç çocuğu olan Necmiye Özkan, ikinci evliliğini yaptığı Şevket Aytaç ile de 'Şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşandı. Kendi üzerine kayıtlı, birinde çocukları diğerinde kendisinin oturduğu iki evi, işyerleri ve bankada yaklaşık 400 bin TL tutarında para ve altını bulunan Necmiye Özkan'a bir süre önce 'Meme Kanseri' tanısı konuldu.

ŞOFÖRÜNE EVLERİNİ SATTIRDI, 3 GÜN SONRA ÖLDÜ

Evdeki ihtiyaçları Hülya Yakar isimli bakıcısı tarafından karşılanan, akli dengesi yerinde olan Necmiye Özkan, geçen 17 Mayıs günü tüm mal varlığının satılması için şoförü Şükrü Bütün'e vekalet verdi.

İddiaya göre Şükrü Bütün, geçen hafta çarşamba günü Özkan'ın oturduğu evi bakıcısına, çocuklarının yaşadığı diğer konutu ise Nehir Solmaz adına satış yaptı. Satıştan üç gün sonra rahatsızlanan ve Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Necmiye Özkan yaşamını yitirdi. Doktorların, 'hastalığına bağlı olarak öldüğü' yönünde rapor verdiği Necmiye Özkan, aynı gün Gemlik'te toprağa verildi.

'ZEHİRLENMİŞ OLABİLİR' İDDİASI

Cenaze töreninde annelerinin Şükrü Bütün'e vekalet verdiğini ve evlerin satıldığını öğrenen çocukları Gemlik Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular. Babaannesinin Şükrü Bütün ile evlerin satışını yaptığı Nehir Solmaz ve Hülya Yakar tarafından zehirlenerek öldürülmüş olabileceğini söyleyen Sercan Turgut, "Vekaletin verilmesi, satışlar ve babaannemin ölümü peş peşe oldu. Onun Şükrü Bütün ve diğer iki kişi tarafından öldürüldüğünü düşünüyoruz. Babam ve amcaların savcılığa suç duyurusunda bulundular" dedi.

Gemlik Cumhuriyet Savcılığı, yapılan suç duyurusu üzerine dün mezarı açtırarak, Necmiye Özkan'ın cesedini çıkartıp, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderdi.



HT(FK/COŞ)