Sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı ile kent merkezi kısa sürede beyaza büründü. İş ve okullarına gitmek isteyenler yoğun kar yağışı nedeniyle caddelerde yürümekte güçlük çekti. Kar yağışı ulaşımda da aksamalara neden oldu. Kayganlaşan yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri kent merkezirde kar temizleme çalışması yaptı.

ŞEHİRLERARASI ULAŞIM AKSADI

Kar, şehirlerarası yollarda da sıkıntıya neden oldu. Sivas-Malatya karayolu Yağdonduran mevkisi ve Sivas-Tokat karayolu Çamlıbel mevkisinde araçlar zincir takarak ilerledi, TIR ve kamyonların geçişlerine zaman zaman izin verilmedi.

BELDE VE KÖYLERDE OKULLAR TATİL

Kar yağışı eğitimde de aksamalara neden oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Yıldız, Kurtlapa, Gümüşdere beldeleri ile Aydoğmuş, Akşahan, Başsöğüt, Olukman, Gaziköy, Çeltek, Ovacık, Alahacı, Yakupoğlan, Kuzören, Hıdırnalı, Porsuk, Karamehmet, Ozmuş köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Karayolları ve özel ideri ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı. Kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceği açıklanırken, sürücülerin dikkatli olması istendi.