Geçen hafta meydana gelen heyelanla, Şırnak'a içme suyu sağlayan Mijin Su şebekesinin büyük hasar görünce kent merkezinde içme suyu sıkıntısı başgösterdi. Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Faik Saltan, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile görüşerek, sıkıntının çözümü için yardım istedi. Vali Özkan da, başta Özel İdare olmak üzere, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlüğü'ne sorunun çözülmesi talimatı verdi.

Şırnak Belediyesi, Özel İdare, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlükleri ile Balveren Belde Belediyesi'ne ait iş makinelerinin  başlattığı çalışmayı yerinde inceleyen Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhamik İke, görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şırnak'a içme suyunu sağlayan Mijin Suyu şebekesini henüz teslim almadıklarını belirten İke, şöyle dedi:

"Heyelandan dolayı Mijin'den gelen su hattında borular kırılmıştı. Konuyu sayın valimiz ile paylaştık. Valimiz, Özel İdare, karayolları ve DSİ ekiplerine talimat verdi. Şırnak Belediyesi olarak hiçbir masraftan kaçmayarak kırılan boruları onarmaya çalışıyoruz. Şırnak Belediyesi olarak Mijin Suyu'nu hala devir almadık. Mijin Suyu şu anda Devlet Su İşleri denetimindedir. Arızayı gidermek için valimizin de talimatı ile iş makinelerini sevk ettik. Heyelan nedeniyle kırılan su borularının üstünde biriken toprakların tahliyesi için Şırnak Belediyesi'nden 3, Balveren Belde Belediyesi'nden 1, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden 2 ve Özel İdaresi'nden 2 iş makinesi ile çalışma yapıyoruz. Halkımızın su sıkıntısı çekmemesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Bu akşam kente su vermeyi planlıyoruz." 



DHA(GG/İD)