Merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde 26 Aralık 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre, Abdulhamit Temel, işletmeciliğini yaptığı kahvenin önünde yakınlarının yöresel şırdan dolması satmaları için izin verdi. Onlar da kaldırıma şırdan tezgahı koyup, satış yapmaya başladı. Bina sahibi 44 yaşındaki Çetin Yaşar, Temel'e giderek şırdancıların kim olduğunu sordu. Bir gün sonra da Yaşar'ın bir akrabası Abdulhamit Temel'e, "Keşke şırdan tezgahını biz açsaydık" diye sitem etti. Olay günü de Çetin Yaşar'ın çocukları tezgah başındaki çocuklarla tezgahın kaldırılması konusunda tartışmaya başladı. Ardından da Yaşar evinden sokağa inerek, "Burada aile var. Eşimiz çocuklarımız girip, çıkıyor. Evin önünden tezgahı kaldırın" dedi. Yaşar, sonra da çocuklarını alıp, eve çıktı. Bu sırada tezgahın başındaki 16 yaşındaki M.S. ile 17 yaşındaki M.A.A., "Siz adam mısınız lan?" deyince Çetin Yaşar ile çocukları tekrar döndü. Taraflar arasında kavga çıktı. Bu esnada Çetin Yaşar'ın kardeşi Niyazi Yaşar, 2'nci kattaki evin balkonundan sokakta kavga edenlerin üzerine av tüfeğiyle ateş etti. Kahve işleten Abdulhamit Temel de, iddiaya göre, hem Niyazi Yaşar'ın tüfekle ateş etmesi hem de kalabalığın toplanması üzerine, kavgayı yatıştırmak amacıyla tabancasıyla havaya ateş etti. Temel'in açtığı ateş sonucu 2'nci kattaki evin balkonundaki Niyazi Yaşar başından yaralandı. Yaşar, kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayın ardından tutuklanan Abdulhamit Temel hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Abdulhamit Temel hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Ölen Niyazi Yaşar'ın 2'nci katın penceresinden sokaktaki kalabalığa doğru av tüfeğiyle 3 kez ateş ettiğini ileri süren sanık Temel, savunmasında şunları söyledi:

"Ben olay daha da büyümesin diye belimdeki tabancayı çıkartarak, ortalık sakinleşsin diye bir kez havaya ateş ettim. Başka ateş etmedim. Ayrıca hedef gözeterek ateş etmedim. Sonra Niyazi'nin vurularak öldüğünü öğrendim. Niyazi'ye isabet eden merminin benim tabancamdan çıkmadığını düşünüyorum."

Sanıktan şikayetçi olmadığını belirten maktulün ağabeyi Çetin Yaşar, olay anını şöyle anlattı:

"Şırdan tezgahında bulunanlarla yakınları olayı büyüttüler. Evimizi basmak için kapıya dayandılar. Bu esnada ölen kardeşim de elinde tüfekle gelip, bana ait eve çıktı. Ben eve girmeye çalışanlara engel olmaya çalışıyordum. Bu sırada silah sesi duydum. Eve çıktığımda ise kardeşimin kafasından yaralandığını gördüm. Pencereden seslenerek kardeşimin vurulduğunu söyledim. O esnada bir el da bana ateş edildi. Ancak isabet etmedi." Maktulün eşi Feride Yaşar ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(OA/CK)