Nusaybin'in Suriye sınırındaki tel örgülerle çevrili ve 'Mayınlı alan' yazılı uyarı tabelalarının konulmasına rağmen, aralarında çocuklarında bulunduğu kadınlar tehlikeli bölgeye girip, bölgede saatlerce kalıp Kapari adı verilen bitkiyi topluyor. Kilosu 4 liradan satılan bitkilerin dikenli olması nedeniyle toplanmasının da zor olduğu belirtildi. 4 kişilik bir grup iki saat içinde ancak 2 kilo bitki toplayabildiği ifade edildi.

Mayınlı bölgede bitki toplayan 12 yaşındaki F.A. adlı kız, "Ailemiz fakir. Ben de kendime harçlık için kapari bitkisini topluyor ve satıyorum. Sabah ve akşam serinliğinde mayınlı bölgeye geliyoruz. Kapari bitkisi dikenli olduğu için elimize batıyor ama yine de buna devam ediyoruz" dedi.

Mayınlı alandan toplanan bitkiyi satın alan Mehmet Akkuş, bitkinin kanser hastalığını iyi geldiğinin söylendiğini belirtti. Aldığı bitkileri Batman'da bir kişiye sattığını söyleyen Akkuş, "Kanser ilacı olarak kullanacakmış. Onun için çocukların ve kadınların getirdiği bu bitkiyi 2 liraya alıyorum. Ben de Batmanlı bu kişiye satıyorum. Her yıl bu zamanlarda böyle devam ediyoruz" diye konuştu.