BEÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide Gencer, Bitlis'le ilgili anılarını anlattı. Üniversitenin kurulduğu Rahva bölgesinde sayısız anıları olduğunu belirten Gencer, "Çünkü karayollarında çalıştım. Orada amele, dozer yağcısı ve üst düzey yönetici olarak da çalıştım. Her birinde ayrı ayrı hatıram var" dedi. İnsanı en güçlü kılan şeyin mesleği olduğunu belirten Gencer şunları söyledi:

"Meslek öğrenmek kadar güzel bir şey yok. Bu mesleği diplomayla da becerirse altındır, pırlantadır ve altın bileziktir. Teknik eğitim alanlar üzerine tulum giysin. Tulumu üzerine giymeyen insanlardan makine ve elektrik mühendisi olmaz. Bizim ülkemizin en muhtaç olduğu konu meslek sahibi olmaktır. Dürüst ve çalışkan olmak kadar kuvvetli bir güç yok. Eğitim hayat boyudur. İnsanlar da mesleğiyle hayat boyu ders çalışması lazım. Gönlünü ortaya koymayan insan akıllı değil. Çalışırken of diyen insanlar elinden huzurunu kaçırır. Gönüllü çalışan mutlu insandır. Önce sevgiyi kazanmamız gerekiyor. El birliği en büyük güç birliğidir. Bitlis el ve gönül birliğini BETAV ile ortaya koydu. Ayrıca en akıllı insan, tecrübelerden faydalanandır.''

Yapılan konuşmanın ardından, söyleşi soru cevap şeklinde devam etti. Program sonunda BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, M. Nezir Gencer'e plaket ve bir baston hediye etti.

ÖÇ(FE/COŞ)