Silopi Lisesi Müdürlüğü'nden, yeni kayıt yaptıracak öğrenci velilerine, iddiaya göre "Silopi Lisesi okula kayıt belgeleri" adı altında bir kağıt verildi. Kağıtta, Ziraat Bankası'na okul aile birliği adına açılan hesaba 30 lira yatırılması, kimlik fotokopisi, 2 top fotokopi kağıdı ve 10'liralık posta pulu ile kayıt yaptırılması isteniyor. Ayrıca Silopi Koç İlköğretim Okulu'nun ana sınıfına 5,5 yaşındaki çocuğunu kaydettirecek Tahir Ülker, kendisine de bir liste verilerek 10 adet mektup zarfı, 10 liralık posta pulu, 5 adet mavi dosya, 2 top A-4 kağıdı istendiğini öne sürdü.

Ülker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kayıtta hiçbir şey istenmeyeceği yönünde açıklaması bulunduğun belirterek, "Çocuğumuzdan istenilen 10 adet mektup zarfı, ana  sınıfında okuyan çocuk mektup zarfını ne yapacak ? 10 liralık posta pulu, 5 adet mavi dosya, 2 top A-4 kağıdı. 5,5  yaşındaki çocuk 2 top A4 kağıdını ne yapacak. Bunu önce sayın müdürümüz açıklasın bize. Eğer devletimiz bunlara yardım etmiyorsa söylesinler yardımcı olalım, bağışta bulunalım. Ama devletimiz bu okullara imkan sağlıyorsa müdürlerimiz neden bu evrakları istiyorlar ? Bu malzemelerin nereye gideceği belli değil. Ne amaçla kullanılacağı da belli değil. Yasal bir şekilde olsa başım gözüm üstüne. Her türlü fedakarlığı yaparım. Ama yasal olmayan yollardan bu tür malzemeleri çocuklarımızdan temin edip, ne yaptıkları da meçhuldür. İlgili kurumların görevlerini yapmaya davet ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, zorunlu bağış iddiaları ve malzemeler konusunda bir zorlama olmadığını, bağış yapanların okul aile birliği hesabına yaptıklarını ifade ettiler.

 

MSY(GG/AK)