Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin yetiştiği Silifke'nin Keben Köyü'nde Zeynel Topçu tarafından örtü altına alınan 1 dönümlük erik bahçesindeki ağaçlar çiçek açtı. Çiçeklerin meyveye dönüşmesi aşamasındaki döllenme yine sera içerisindeki arılarla sağlanıyor. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye genelinde kar yağışı nedeniyle her yer beyaza bürünürken Silifke'de eriklerin çiçek açmasıyla bahar havasının olduğunu söyledi. Göksu Vadisi köylerinde 8 dönümlük erik bahçesinin örtü altına alındığını ve yaklaşık 10 ton erik hasadının yapılmasının hedeflendiğini belirten Göktaş, şöyle dedi:

"Açık alanda ilk erik hasadı Nisan ayında yapılıyor. Örtü altına alınan bahçelerde ise Mart ayının ikinci haftasında hasat yapabiliyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatlar yüksek oluyor. Bu yıl da ilk hasadını yapacağımız eriğin kilosunu 200 TL'den satmayı hedefliyoruz."

Türkiye genelinde yıllık 15 bin ton erik üretimi yapıldığını anlatan Göktaş, bunun 8 bin tonunun Silifke'den hasat edildiğini de kaydetti.



MO(AŞ/OA/İD)