Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İsmet Küçükkaragöz Belediye Can Tabakoğlu'nun da katıldığı kutlamalar, Şile Limanında yapıldı. Çok sayıda vatandaşın izlediği etkinliklerde Kıyı Emniyetine ait 'KEM 5'  teknesi ile denize açılan protokol, deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı. Çelenk törenine diğer tekneler de katıldı ayrıca limanda bağlı olan ve 50 yıl İstanbul boğazında yolcu taşıyan Maltepe vapuru da siren çalarak, denize açılan diğer tekneleri selamladı.


TAHLİSİYE ZODYAK BOT GÖSTERİSİ


4 kişiden oluşan can kurtarma ekibi, temsili olarak boğulma tehlikesi geçiren bir genci sudan çıkardı. Can kayığıyla yapılan tumba gösterisinde, 10 kürekçi ve baş reisden oluşan ekip, tekneyi alabora ederek, tekrar yüzer hale getirdi. Bu gösteriyi düzenleyen tahlisiye personeli uzun süre alkışlandı. Geleneksel yağlı direk yarışmasını ise Ertuğrul Çınar kazandı. Bu yıl ilk kez yapılan surf boat kürek takımlarının zamana karşı yaptığı yarışlar da beğeni ile izlendi. Yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.


Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, denizcilik bayramının deniz kültürünü toplumla paylaşmada büyük önem taşıdığını söyledi.


NC (MK) (FOTOĞRAFLAR)