Aksaray’da oturan ve evli 40 yaşındaki T.Ö. iddiaya göre 6 yıl önce nikahsız olarak birlikte yaşamak istediği ancak olumsuz yanıt aldığı 28 yaşındaki A.S.’nin eşinden boşanarak Aksaray’ın Güzelyurt İlçesi’ne bağlı Ihlara Beldesi’ndeki evine döndüğünü öğrendi. T.Ö., 5 gün önce 3 arkadaşı ile birlikte A.S.’nin evine gitti. İsteğini yineleyen ve yine olumsuz yanıt alan T.Ö. iddiaya göre arkadaşlarının yardımı ile aile fertlerini biber gazı sıkarak etkisiz hale getirip A.S.’yi silah zoruyla kaçırdı. A.S.'nin ailesi jandarmaya bilgi verirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Güvenlik güçlerinin soruşturması sürerken, Aksaray’da zorla tutulduğu evde fırsatını bularak cep telefonu ile geçen cumartesi günü polisi aramayı başaran A.S., T.Ö. tarafından kaçırıldığını, tecavüze uğradığını ve bir evde zorla tutulduğu söyledi. Kadın adresi veremeden telefon kapandı. Bunun üzerine araştırma başlatan polis cep telefonu sinyalinden A.S.’nin Aksaray merkez Somuncu Baba Mahallesi’ndeki bir evde tutulduğunu tespit etti. Eve operasyon düzenleyen polis A.S.’yi kurtarırken, T.Ö.’yü de gözaltına aldı. T.Ö.’nün verdiği ifade doğrultusunda kendisine yardım eden 3 arkadaşı da yakalandı. T.Ö.'nün polise, "A.S.’yi 6 yıl önce istettim. Ama bana verilmedi. Başka biriyle evlendi. 6 yıl sonra eşinden ayrıldığını duyunca isteğimi yenilemek için evine gittim. Yine ret cevabı alınca kaçırdım. Kendisiyle evlenmek istiyorum" diye ifade verdiği ifade edildi.

Poliste sorguları tamamlanan 4 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Mahkemede hakim karşısına çıkan T.Ö. ve arkadaşı 28 yaşındaki V.K. tutuklandı, 2 arkadaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HB(İA/İD)