Emekli öğretmen Serpil Özkan, Ocak ayında Bolu Belediyesi'ne ait hayvan barınağında köpeklerin kötü koşullarda tutulduğu ve zincire bağlı halde donarak öldüğünü iddia ederek Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri ve polis eşliğinde barınağı inceledi. Serpil Özkan barınaktaki köpeklerin yeterli beslenemediğini iddia ederken, federasyon üyeleriyle birlikte İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Trafik kazasında yaralanan ve bacağına platin takılan 1 yaşında 'Ufaklık', kör olan 8 yaşındaki 'Sarı', işkence ve tecavüz gördüğü iddia edilen 4 yaşındaki 'Beyaz', sağır olan 3 yaşındaki 'Kafkas' ve kanser hastası olan 4 yaşındaki 'Fıstık' adlı köpekleri, bir barınaktan alarak evinin bahçesinde bakan Serpil Özkan'ın, 8 Şubat'ta Yumrukaya Köyü'ndeki evine giden Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, köylülülerin şikayette bulunduğunu öne sürerek, "Köpeklerin havlama gürültüsünün giderilmesi ve çevrenin temiz tutulması" yazılı tutanak tuttu. Bir hafta sonra tekrar Serpil Özkan'ın evine giden zabıta ekipleri, şikayetin giderilmemesi üzerine yeniden tutanak tuttu.

KÖPEKLER BARINAĞA GÖTÜRÜLMEK İSTENDİ

Bugün kontrol için Serpil Özkan'ın evine giden zabıta ekipleri, köpeklerin yaşam koşullarının düzgün olmadığını iddia ederek, HAYTAP'ın barınaktaki hayvanlar için toplayarak Serpil Özkan'a gönderdiği, bahçede karlar altındaki mamaları fotoğrafladı. Zabıta ekipleri, yanlarına gelen Serpil Özkan'a, "Köpeklerin Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülmesi gerekiyor. Köpeklerin belgelerini gösterir misiniz? Sizi buraya uyarmaya geldik" dedi.

Serpil Özkan, "Sizin buraya gelme hakkınız yok. Bu köpekler hasta, kanser, kör. Ben zaten zabıta hakkında İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulundum. Bunları size veremem. Bunlar kanser, sağır. Bu köpekleri kesinlikle hiçbir yere veremem. Benim ölümü alırlar, buradan bunları alamazlar. Kanunsuz işler yapıyorsunuz. Bundan sonra da başınıza gelecekleri düşünün. Kapıyı açmıyorum. Mahkeme kararı ile bu kapıyı açarım" diye cevap verdi.

"BARINAĞI ŞİKAYET ETTİĞİM İÇİN KASITLI DAVRANILIYOR"

Bir belediye görevlisinin, "Bu mamalar neden burada. Belediyenin mama talebi olmadı. Resmi bir talep olmamasına rağmen bu mamaları neden topladınız. Bu mamaları ne yapacaksanız? Bolu Belediyesi adına topladığınız mamaları başka yere mi göndereceksiniz" diye sorması üzerine Serpil Özkan, "Ben görüyorum oradaki hayvanların aç olduğunu. Size belgeleri gösterme mecburiyetim yok. Mahkeme gelsin istesin. Başka barınağa göndereceğim. Gönüllü arkadaşlar Bolu olacağına başka yere gönderilmesini istedi. Bunları gönüllü arkadaşlar gönderdi. Bu barınakla ilgili bana yapılan özel, kasıtlı yapılan bir davranıştır. Ben şikayet ettiğim için barınağı. Bu savaş haline geldi. Belediye bunu savaş haline getirdi" dedi. Serpil Özkan hayvanseverlerin gönderdiği mamaları ise barınak yetkililerinin kabul etmediğini bildirdi.

Zabıta ekibinin, "Köpeklerin belgelerini lütfen gösterin" diye ısrar etmesi üzerine Serpil Özkan, "Çip numaralarını vereyim. Bunlar Tuzla barınağından alınmış köpekler. Çip numaraları ile veri tabanına girin. Onların hepsi yazılı" diye cevap verdi.

Zabıta ekipleri, Serpil Özkan'a Belediye Encümeni'nin kararı ile ceza yazılacağını söyleyerek ayrıldı.



MY,KY(MÇ/AAA)