Siirt'te kuyumculuk yaparken 1998 yılının Haziran ayında birden ortadan kaybolan 31 yaşındaki Aydın Dede'nin bulunabilmesi için ailesi polise başvurdu. Polisin Siirt'in yanısıra yurt genelinde yıllarca yaptığı bütün aramalardan sonuç alınamadı. Her yerde aranmasına rağmen bulunamayan kuyumcu Aydın Dede'nin cinayete kurban gittiği, 2010 yılı Ekim ayında ortaya çıktı. Kuyumcu Aydın Dede'nin yakın arkadaşı olan ve kentte mobilyacılık yapan Öner Işık'a ait Siirt kent merkezindeki Gazeteci Ali Çelik Caddesi'nde bulunan bir inşaatta çalışan işçiler, bodrum katında içi çimento ile doldurulmuş bir varil görünce durumu polise bildirdi. İnşaata gelen polis, varildeki çimentoyu kırınca bir cesetle karşılaştı. Çimentonun içine gömülü olduğu için fazla çürümeyen üzerinde elbisesi bulunan cesedin kuyumcu Aydın Dede'ye ait olduğunu ailesi teşhis etti.

Kaybolduktan 12 yıl sonra cesedi bulunan kuyumcu Aydın Dede cinayetiyle ilgili başta inşaatın sahibi olan yakın arkadaşı Öner Işık ile birlikte 2 kişi daha şüpheli olarak gözaltına alındı. Polis tarafından olay yerinde bulunan varil ile bir çift eldivendeki parmak izinin Öner Işık'a ait olduğunun belirlenmesi üzerine Işık ve diğer iki kişi savcılığa sevk edildi. Cinayetle ilgili delilleri gözönünde bulunduran savcılık iki kişiyi serbest bırakırken, Öner Işık'ın tutuklanması için nöbetçi mahkemeye sevk etti. Ancak mahkeme Işık'ı delilerin yetersiz olduğunu gerekçe göstererek serbest bıraktı.

Kuyumcu Aydın Dede'nin cesedinin bulunduğu varil, bir çift eldiven ve çevrede bulunan bazı malzemeler polis tarafından daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi.

Dede'nin ağabeyi Necip Dede ile eşi Feraye Dede ise cinayet zanlısı olarak gördükleri Öner Işık hakkındaki takipsizlik kararına bir üst mahkemeye başvurarak itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren üst mahkeme davanın yeniden görülmesine karar verdi.

Aydın Dede'nin yakınlarının itirazı üzerine geçen yıl Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dün yapılan ve saat 23.00'a kadar süren duruşmasında, cinayetle ilgili polis kriminal raporlarını değerlendiren ve cinayet günüyle ilgili tanıkları dinleyen mahkeme, Öner Işık'ın tutuklanmasına karar verdi.