Şemdinli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak sigara taşıdığı belirtilen kamyonu takibe başladı. Kamyonun, bugün öğlen saatlerinde Derecik yolu üzerinde bulunan Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hayal Köprüs'nde bulunduğu bilgisi üzerine polis ekipleri, buraya operasyon yaptı. Görgü tanıklarının iddiasına göre, polis kamyonda arama yapmak istediği sırada Bilal Olmaz adlı sürücü, kamyona çıkarak hızla olay yerinden uzaklaşmak istedi.

Polis, kaçmaya çalışan kamyon sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu. Kamyon durmayınca da arkasından ateş edildi. Bu sırada ateş etmeye çalışan polis memurlarından biri yanlışlıkla kendisini ayağından vurdu. Yaklaşık 1 kilometre uzaklaşabilen kamyon, Özel Hareket polisleri tarafından durdurulup, sürücüsü Olmaz gözaltına alındı. Sürücü Olmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, kaçak sigara bulunan kamyonda ise arama yapıldı.

Yanlışlıkla kendisini vurduğu ileri sürülen polis memuru ise olay yerine çağrılan bir ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem, hastanede tedavi altına alınan polis memurunu ziyaret ederken, olayla ilgili açıklamada bulunmadı. Kaymakam Erdem, daha sonra açıklama yapacaklarını söyledi.