Merkez Seyhan İlçesi'nde alışveriş merkezleri ve mağazaların yoğun olduğu Çakmak Caddesi'nde tezgah açan çoğunluğu ikinci el cep telefonu satıcısı yaklaşık 50 seyyar, İnönü Parkı'ndan Adana Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önüne dek yürüdü.

Kaldırım işgallerini önlemeye yönelik zabıta operasyonlarında tezgahlarına el konulmasına ve sürekli tezgahlarının kaldırılmasına tepki gösteren seyyar satıcılır, alkışlarla belediye yönetimini 'göreve' çağırdı.

'GEÇİM DERDİNDEYİZ'

Belediye önünde, çeşitli pankart ve dövizlerle Türk Bayrağı taşıyan grup adına konuşan seyyar satıcı Kemal Varol, zabıtaların tezgahlarını kırarak topladığını ileri sürdü. Yapılan işlemlerin ardından toplanan mallarının eksik verildiğini iddia eden Varol, "Biz geçimimizi sağlamanın derdindeyiz. Zabıtalar ve güvenlik güçleri sanki savaş varmış gibi bize zor kullanıyor, biber gazı sıkıyorlar, ardından mallarımızı alıyorlar. Sonra da malları eksik veriyorlar. Biz mallarımızı ve vergi verebilmek için bize sabit yer gösterilmesini istiyoruz" dedi.

BAŞBAKAN İÇİN 30 SANİYELİK SAYGI DURUŞU

Ellerindeki Türk Bayraklarını gösteren seyyar satıcı Kemal Varol, "Belediye önünde Türk bayrağı yok. Biz vatanımızı, milletimizi seven insanlarız. Bu arada sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'geçmiş olsun' diyoruz. Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun demek için 30 saniyelik saygı duruşunda bulunacağız" diye konuştu. Bunun üzerine seyyar satıcılar susarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra işportacılar, belediye yönetimine sloganlarla tepki gösterdi.

Yapılan eylemin ardından seyyar satıcıları temsilen 3 kişi, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Kızılelma ve Genel Sekreter Kaşif Barut ile görüşerek, sorunlarına çözüm istedi. El konulan mallarının geri verileceğini öğrenen grup, olaysız dağıldı.



YB(OA/COŞ)