Fransa'dan öğrenci değişim programı kapsamında Eskişehir’e gelen ve yasadışı örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandıktan 3 ay sonra tahliye edilen Sevil Sevimli’nin Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına bir saatlik aranın ardından devam edildi.

Duruşmada dinlenen tutuksuz sanıklardan Kezban Yıldırım evinde örgüt toplantılarının yapıldığı iddiasını kabul etmeyerek, "Benim 'Damla' isminde bir kızım var. Buradaki arkadaşlar da ona ders veriyorlardı.  Onları yalnızca yemek için evime davet etmiştim. Hayatımda DHKP-C diye birşey duymadım. Dar gelirli olduğum için bu öğrencilerden yardım aldım. Kızımı dershaneye gönderemiyordum" dedi.

Evinde bulunan yayınlarla ilgili soruya "Ben bildiri nedir bilmem" diye cevap veren Yıldırım, "Böyle bir suçlamayı kabul etmiyorum. O kağıtları yağlı yemek pişirdiğim zaman altına koyuyordum. Ayrıca evim sobalı olduğu için burada yakıyordum. 'Yürüyüş' isimli dergileri de kapı süsü ve el işlemesi yapmak için kullanıyordum. 2009 yılında Erzurum Adliyesi'nde yargılanan DHKP-C'li üyelerin yargılanmasına macera olsun diye gittim. Sırf kızım cahil kalmasın herşeyi öğrensin diye" diye konuştu.

Dinlenen diğer sanıklar da üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Kısa bir aranın ardından mehkeme heyeti iddianemede bahsi geçen yayınların DHKP-C ile ilgili olup olmadıklarının tespiti için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca adli kontrol kapsamında Eskişehir ilinden çıkış yasakları bulunan Sevil Sevimli, Ceren Cevahir, Seren Özçelik ve Burcu Akın'ın bu yasaklarını kaldırırken, delillerin yeterince toplanmadığına karar vererek, sanıkların yurt dışı yasağının kaldırılması talebini ise reddetti. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Kızının yurt dışı yasağının kaldırılmaması üzerine anne Sevim Sevimli ise gözyaşlarına boğuldu.

Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan aile, avukatları ile Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

Bu arada Fransa’nın İstanbul Konsolosu Herve Magro ise Türk yargı sistemine güvenlerinin tam olduğunu ve Fransa'dan da bu duruşmayı takip ettiklerini belirterek "Şu an konuşmak için çok erken" dedi.



SB(FK/SS)