Merkez Osmangazi İlçesi Çekirge Semti'nde oturan ve restoranlarda garsonluk yapan Canan Kepenek, iddiaya göre erkek arkadaşının geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından bunalıma girdi. Kepenek 5 gün önce evinde tüfekle intihara kalkıştı. Komşuları silah sesini duyup 112 Acil Servis'e haber verdi. Gelen sağlık ekipleri, Canan Kepenek'i özel bir hastaneye kaldırdı. Hastanede 5 gündür yaşam mücadelesi veren Kepenek'in dün gece beyin ölümü gerçekleşti.

BIRAKTIĞI MEKTUPLA ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Canan Kepenek'in kendisini vurmasından sonra evde araştırma yapan polis, intihar girişiminde bulunmadan önce kaleme aldığı iki mektuba ulaştı. Birinde kendisine sahip çıkan arkadaşlarına teşekkür eden Kepenek, diğer mektubunda ise bekleyenlere can olması için organlarını bağışladığını yazdı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞİNCE ORGANLAR ALINDI

Beyin ölümü gerçekleşen Canan Kepenek'in mektubunda organlarının bağışlanması isteği üzerine karaciğer ve böbrekleri alındı. Kepenek'in karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi'nde organ bekleyen bir hastaya nakledilmek üzere götürülürken, böbreğinin biri Uludağ Üniversitesi'nde diğeri ise İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakil için sevk edildi.

Canak Kepenek'in, 1988 yılında 5 yaşındaki kızının ameliyat masasında ölmesinden sorumlu tuttuğu kulak burun boğaz uzmanı doktoru 1997 yılında öldürmekten İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 yıl hapse mahkum edildiği, cezaevinden aftan yararlanarak çıktığı belirtildi.

Cezaevinden çıktıktan sonra Bursa'ya yerleşen ve restoranlarda garsonluk yaparak hayatını kazanan Canan Kepenek'i tanıyanlar, geçen yıl sevgilisinin trafik kazasında ölümüyle bunalıma girdi, o aman da intihara kalkıştığını söyledi,

Bursa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmaya başladı.



SB,US(FK/AK)