Kaza, saat 22.00 sıralarında, Işıkkent Semti Otoyol Köprüaltı Mevkii'nde meydana geldi. Torbalı'da gıda fabrikasında çalışan işçileri mesai bitiminde evlerine götürmek üzere yola çıkan Timur Coşkun'un (35) kullandığı servis minibüsü, iddiaya göre, freninin patlaması üzerine kontrolden çıktı.

YARALILAR YOLA SAVRULDU

Servis minibüsü, Tayfun İmir'in (55) kullandığı 26 TF 029 plakalı TIR'ın dorsesinin altına girdi. Kazada yola savrulan işçilerden 3'ü erkek olmak üzere 9 kişi yaralandı. Savaş alanına dönen kazayı görenler, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen çok sayıda ambulans görevlisi yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ambulansa taşınan yaralılardan minibüs şoförü Coşkun, Hatice Ay (46), Gülhazar İnan (40), Songül Yıldırım (45) ve Serhat Yıldız (17) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Melike Güçlü ve Canan Yıldırım (21) Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, ismi henüz öğrenilemeyen 2 yaralı da Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Her iki araç şoförünün de alkolsüz olduğu belirlendi. Kazayı haber alıp gelenler işçilerin yakınları sinir krizi geçirdi. Hurdaya dönen minibüs, çağrılan çekici ile yoldan kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



KÖ,OG (RT)