Bismil İlçesi girişinde bulunan köprüye 300 metre mesafede saat 15.00 sıralarında Dicle Nehri'ne serinlemek için giren ve yaşları 10 ila 13 arasında değişen Aziz Kirici, Aziz Kahraman ve Fırat Onay adlı 3 çocuk, bir süre sonra bataklık bölgede suya battı. Yakınlarda bulunan ve hayvan otlatan bir kişi, çocukların çırpınışlarını ve yardım çığlıklarını duyar duymaz çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Yardıma koşan vatandaşlar, Aziz Kahraman ve Fırat Onay adlı 2 çocuğu boğulmak üzereyken kurtardı. Sudan çıkarılan 2 çocuk, yoldan geçen vatandaşlar tarafından Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Balıkçılar ve çevredeki vatandaşların kendi imkanları ile yaptıkları ve 1 saat süren aramadan sonra Aziz Kırıcı'ya da ulaşıldı. Bataklıktan çıkarılan Aziz Kirici'nin şuurunun kapalı olduğu, ancak henüz ölmediği anlaşılınca Bismil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Aziz Kırıcı, kurtarılamadı.

Bu arada aynı çocuk grubunun arasında yer alan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan Murat Onay adlı bir çocuğun da suya girmiş olabileceği ihtimali üzerine Dicle Nehri'ndeki aramalara devam ediliyor. İlçe merkezinde de aranan Murat Onay'ın bulunamadığı belirtilirken, Diyarbakır su altı kurtarma ekibi bölgede aramalarına devam ediyor.

Bir çocuğun boğularak öldüğü, 2 çocuğun yoğun bakımda olduğu haberinin duyulması üzerine Bismil İlçesi'nde yaşayan çok sayıda vatandaş, Dicle Nehri kıyısına gelerek arama kurtarma ekibinin arama çalışmalarını izledi.

 

FB,BB (GG/RT)