Askeri uçakla İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na getirilen şehit Bekir Çavuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konularak yaklaşık 50 araçlık konvoyla Adana Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Konvoyda, ambulans da hazır bulundu. Şehit Bekir Çavuş'un morga kaldırılan cenazesi, kanser hastası oldukları öne sürülen babası Ali ve annesi Hürü ile ev kadını olan eşi Eşemen Çavuş'a gösterildi. Şehit Bekir Çavuş'un henüz 4 yaşındaki oğlu Ataberk ile 5 erkek ve 2 kız kardeşi ise morga götürülmedi.

AĞLATAN TESELLİ

Şehidin Türk bayraklarıyla donatılan merkez Çukurova İlçesi'ndeki Beyazevler Mahallesi'nde bulunan babasının evinde taziyeler kabul edildi. Şehit yakınları ve çok sayıda kişinin bulunduğu taziye çadırına İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç da geldi. Kurmay Albay Murat Koç, 'Başsağlığı' diledikten sonra şehit babası Ali Çavuş'u, geçen 10 Kasım'da Siirt'in Pervari İlçesi'nde düşen askeri helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Erdal Tekin'in taziyeye gelen babası Rafi Tekin ile tanıştırdı. Şehit babaları birbirlerine sarılarak acılarını paylaştı. İl Jandarma Komutanı Murat Koç ve Rafi Tekin ile yan yana oturan şehit babası Ali Çavuş'un ağladığı gözlendi.

TERÖRE TEPKİ

Taziye çadırında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Çavuş, "Kim yanar bana, ateş dilden özge, kim çalar kapımı" mısrasını okuduktan sonra, "Ne söyleyebilirim ki? Siz çaldınız kapımı, teşekkür ederim" dedi. Dünyanın her yerinde, kan, gözyaşı ve sefaletin temelinde 'cehalet' bulunduğunu belirten Ali Çavuş, "Bu pis oyun bitmelidir. File fare avlatıyorlar. Fil fare avlamaz. Fareyi, kedi avlar. Eğer file fare avlatırsanız, koskoca fil çırpına çırpına ölür. Cümle şehitlerimize 'Allah rahmet eylesin' der, bütün milletime başsağlığı dilerim" diye konuştu. Ali Çavuş, şehit oğluyla en son 15 gün kadar önce görüştüğünü söyledi.

AYNI TAKIM ELBİSEYLE TAZİYE

Adana'nın Feke İlçesi'ne bağlı Gürümze Köyü'nden taziyeye gelen Uzman Çavuş Erdal Tekin'in babası Rafi Tekin'i, şehit oğlunun 11 Kasım'da düzenlenen cenaze töreninde giydiği takım elbiseyi giymesi dikkat çekti. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Rafi Tekin, soru üzerine, "Allah rahmet eylesin, vatanımız sağolsun, bayrağımız sağolsun. Bu şehidin haberini komşulardan öğrenince acılarını paylaşmak için köyden komşularımızın arabasıyla geldim" diye açıklama yaptı.

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Bekir Çavuş'un cenazesi, yarın Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde toprağa verilecek.