6 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği tarihi Selimiye Camisi’nde, sıcak havalar nedeniyle cemaat ayak kokusundan yakındı. Özellikle Cuma namazları gibi toplu kılınan namazlarda cemaatin kokudan şikayet etmesi üzerine çözüm Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’den geldi. Kendilerine gelen şikayetler üzerine gül sulu bir çözüm bulduklarını kaydeden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 5 adet özel hava filtreli doğal esans makinesi aldıklarını söyledi.

"HASSAS BİR BELEDİYEYİZ"

Ayak kokusu yerine makinelerin püskürttüğü gül suyunun cami havasını değiştirdiğini ifade eden Sedefçi şunları söyledi:

“Selimiye Cami’nden birkaç ay önce talepler geldi. Yaz aylarında terleme fazla olduğundan cami namaz esnasında ayak kokularının olduğu, bu kokulardan namaz kılan vatandaşlarımızın rahat olduğunu bilgileri iletildi. Şu anda 5 tane gül suyu atan makine benim talimatımla Selimiye Camisi’ne konuldu. Makinelerin attığı gül suyu ile şikayet edilen koku ortadan kalktı. Bu konuda hassas bir belediyeyiz”

“CAMİ ŞİMDİ DAHA FERAH”

Selimiye Camisi İmamı Mahmut Mühftüoğlu, özellikle Cuma namazında kapılar ve pencereler açık olmasına rağmen cemaatin sıcaktan ve kokulardan şikayetçi olduğunu söyledi. Makinelerin yaydığı esansın cami içerisinde güzel kokuya neden olduğunu kaydeden Mühftüoğlu, “Temiz ve ferah koku insanın ruhunu okşayan bir unsurdur. Bu sistemi Türkiye'deki diğer camilerde kullanmalıdır. Ayrıca, bu uygulama camiye insanların daha çok gelmesini sağlar” dedi. Artan hava sıcaklıkları nedeniyle cami içerisindeki ayak kokusundan şikayet eden cami cemaati ise makineler sayesinde ayak kokusunun yok olduğunu söyledi.



EÖ(LK/AK)