Son dönemde artan terör olaylarına karşı tepkilerini göstermek üzere Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle birlikte Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki asker şehitliğini ziyaret etti. Burada açıklama yapan derneğe, çeşitli siyasi parti temsilcileri, oda ve dernekler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Şehitlikte açıklama yapan Dernek Başkanı Mustafa Hızal, son olarak Uludere'deki kazada şehit olan 9 asker ve 1 korucu ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yola döşenen mayının patlatılması sonucu 5 askerin şehit olduğunu hatırlatarak başsağlığı mesajında bulundu. Törer örgütünün Gaziantep ilindeki saldırıda da kalleşliğini gösterdiğini ifade eden Hızal, kadın, erkek ve çocuk demeden hain emellerini gerçekleştirenlerin, Allah korkusundan uzak olduklarını, vicdan ve merhamet gibi duygulardan yoksun insanlıktan nasibini almamış kişiler olduğunu dile getirdi.
 
"HESAP SORULSUN"
Gaziantep'teki törene devletin başındaki kişiler ve muhalefet partilerinin birlikte katılarak terör örgütüne darbe vurduklarını söyleyen Hızal, "Bu oluşum vatan, millet ve devlet anlayışını gerçekleştirmede bir arada olduklarını göstermişlerdir. TBMM açıldığı zaman da bu milletin vergileriyle her türlü ihtiyaçlarını karşılayan, teröristlerle kucaklaşan hainlere gereken cevabın verilmesini, bu kişilere hesabının sorulmasını istiyoruz" dedi.
Kendilerinin engin sağduyu, hürriyet ve bağımsızlık sevdası, vatana, millete, bayrağa ve milli manevi değerlere olan bağlılıkları ile bu oyunları bertaraf edecek güçte olduklarını belirten Hızal şöyle dedi:
"Şuna inanıyoruz ki, iç ve dış yıkıcı ve bölücü mihrakların yurdumuz üzerindeki bu hesapları hiç bitmeyecektir. Bu mihraklar gerek siyasi, gerekse ekonomik hesaplarla bu oyunları tarihin akışı içinde sürdürmeye devam edeceklerdir. Ancak şunu iyi bilmelidirler ki, Türk yurdu olan bu topraklarda doğulusu, batılısı, Alevisi-Sünnisi, etnik kökeni, felsefi inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun her zaman kardeşçe yaşamasını bilmiştir, bilmeye de devam edecektir. Bizim bu farklılıklarımız asla birbirimize düşmanlık sebebimiz olmayacaktır. Çünkü tarihimizde atalarımız doğulu-batılı ayırmadan Kürt-Türk-Çerkez demeden bu vatanın her karış toprağını kanlarıyla sulayarak vatan yapmıştır. Yurdumuzun üzerinde bulunduğu gerek jeopolitik, gerekse jeostratejik konumu itibariyle her zaman dünyadaki güç merkezlerinin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu ilgi tarihin akışı içerisinde milletimizi zaman zaman zaafa uğratmış, güç kaybetmesine sebep olmuş ise de, geçmişte olduğu gibi her zaman millet olarak kenetlenmesini bilmiştir. Türkiye tarihindeki zor günlerde olduğu gibi bugün de Tek Devlet, tek millet, tek yürek olarak bu hainlere karşı direnecektir."

AİLELER TEPKİLİ

Açıklamanın ardından Kuran okundu ve şehitler için hep birlikte dua edildi. Bu sırada bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadıklarını görüldü. 1998 yılında tezkeresine 58 gün kala Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Er Fuat Topal'ın annesi Veziha Topal de oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü. Sert açıklamalarda bulunan gözü yaşlı anne, son dönemde terör olaylarının arttığına dikkat çekerek gereken tedbirlerin bir an önce alınmasını istedi. Şehitlik ziyaretine gelen annelerden 64 yaşındaki Kamer Kaya ise mezarlıkta fenalık geçirerek ambulansla hastaneye götürüldü.
 
EA,GC(EA/AK)