Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü Boğazköy Köprüsü Mevkii'nde operasyon yapan güvenlik güçleri dün saat 17.45 sıralarında bir grup PKK'lıyla karşılaştı. 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çatışma çıktı. Kobra helikopterleri PKK'lıların kaçış yollarını ateş altına alırken, bölgeye ayrıca takviye birlikler sevk edildi.

Saat 22.00 ye kadar süren çatışmalarda 1 hafta önce baba olan Malatya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Uzman Çavuş Güner Erdem ile Sivas'ın Zara İlçesi nüfusuna kayıtlı terhisine 70 gün kalan Jandarma Er Çetin Doğan şehit oldu. 7 asker ise, yaralandı. Yaralı askerlerden biri Van'a sevk edilirken, 6'sının Hakkari Asker Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

TUGAY'DA TÖREN

Şehit olan Uzman Çavuş Güner Erdem ile ed Çetin Doğan için bu sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler, memleketlerine uğurlanırken, bölgedeki operasyonlar da sürüyor. Sabah saatlerinde 4 Sikorsky helikopter, 2 Kobra helikopter eşliğinde çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Bağlar ile Zorgecit kırsalına doğru gitti. Bölgede çok sayıda PKK'lının da etkisiz hale getirildiği, ancak daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

Bu arada, Şemdinli İlçesi'nde sabah saatlerinde uçak hareketliliği görüldü. Yüksekova yönüden gelen 4 savaş uçağı Şemdinli semalarından geçerek Irak yönüne doğru gitti.



AD(FE/COŞ)