Bekar olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş İbrahim Yıldız'ın cenazesi, hastane morgundan ambulansla baba evine getirilerek helallik istendi. Bu sırada güçlükle ayakta durabilen şehidin annesi Sema Yıldız, iki kadın jandarmanın kolları arasında ambulansdaki oğlunun tabununun yanına getirildi. Bu sırada imam tarafından okunan duaların ardından cemaatten helallik istendi. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu ambulansla, cenaze törenin yapılacağı İstasyon Meydanı'na götürüldü. Şehidin babası Halil Yıldız ve şehidin tek kardeşi olan 20 yaşındaki Vahit Yıldız'ın Güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız için İstasyon Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, belediye başkanları, kaymakamlar, şehit yakınları ve yaklaşık 5 bin Yerköylü katıldı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve milletvekillerini törene gelişi sırasında kalabalıktan bir grup gencin, hükümet aleyhine sloganlar attığı duyuldu.

Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Bu sırada protestolar sürünce, cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçen Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın ikazda bulundu. Müftü Aydın, "İbrahim kardeşimiz, birbirlik ve beraberliğimiz için şehit düştü. Onu, ona yakışır bir törenle uğurlamamız gerekir. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım" dedi.

Kalabalık daha sonra 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız'ın cenazesi, askerlerin omzunda kısa süre taşındıktan sonra ambulansla Yerköy Şehitliği'ne götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.



HG(AY/SS)