Şehit Uzman Çavuş Burak Ulukaya için Malatya Şehir Mezarlığı’nda askeri tören düzenlendi. Törene Avrupa Birliği Bakanı Eğemen Bağış, Malatya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2'nci Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Kantarcıoğlu, AK Parti Malatya Milletvekilleri ile askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitin Türk Bayrağına sarılı tabutu tören kıtası tarafından omuzlarda musalla taşına getirildiği sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sağnak yağış altında başlayan cenaze töreninde şehitin özgeçmişi okundu.

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan Avrupa Bakanı Eğemen Bağış, Hükümet adına başsağlığı dileyerek, "Terörü hep birlikte el ele bu ülkeden def edeceğiz" dedi. Bakan Bağış, “Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için, bu ülkenin daha da güçlenmesi için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu. 

Bakanın konuşmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından şehitin naaşı top arabasına konularak kortejle şehitliğe götürüldü. 6 Ay önce Şırnak'ta göreve başlayan Burak Ulukaya'nın bekar, ailesinin 3 erkek çocuğundan birisi olduğu öğrenildi.



MP,CÖ (MP/RT)