Amanos Dağları'nda bu sabah PKK pususunda şehit olan 3 subaydan 30 yaşındaki Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın şehit düştüğü haberini Elazığ'nın Yeni Mahalle Alaca Sokak İlknur Apartmanı'nda oturan ailesine vermek için askeri yetkililer, bir ambulans ve sağlık görevlileri ile evin önüne geldi. Gülsen ve Mehmet Kaya çiftini evde bulunmayan görevliler, yakınları aracılığıyla haber göndererek evlerine gelmeleri istedi.

ASKERİ GÖRÜNCE YIKILDI

Karayolları'ndan emekli ve kalp hastası olduğu belirtilen şehit babası Mehmet Kaya, eşi Gülsen Kaya ile bir süre sonra evlerine geldi. Gülsen Kaya, evlerinin önünde askeri yetkililer, sağlık ekipleri ve ambulansı görünce, "Oğluma bir şey mi oldu? Öldü mü?" diyerek sinir krizleri geçirdi. Gülsen Kaya, ambulansa götürüldü ve yapılan müdahalenin ardından yeniden evine götürüldü.

Kaya'nın ailesinin oturduğu apartmana dev bir Türk bayrağı asılırken, haberi alan yakınları başsağlığı için eve akın etti. Gülsen ve Mehmet Kaya çiftinin iki oğlundan küçüğü ve bekar olan şehit Üsteğmen Aytaç Kaya'nın ağabeyinin de astsubay olduğu öğrenildi.

Bu arada Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın şehit olması nedeniyle Elazığ'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının müzikli eğlence bölümleri ertelendi.



ŞG(GG/ESM)