Hakkari'nin Kırıkdağ Köyü'nde dün akşam Özel Hareket polisleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen Emniyet Amiri olan Özel Hareket Şube Müdürü 44 yaşındaki Yalçın Dizdaroğlu ile özel hareket polisleri 28 yaşındaki Okan Koç ve 29 yaşındaki Ertuğrul Polat için ilk tören Van'da düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ve kurum amirleri katıldı. Törene ayrıca şehit Koç'un eşi Hatice Koç, 6 aylık olan bebeği Nehir'le birlikte katıldı.

Yağmur altında bebeğine sarılarak gözyaşı döken acılı eş Hatice Koç'u, kadın özel hareket polisleri teselli ettmeye çalıştı. Havanın soğuk olması nedeniyle bataniyeye sarılı olan minik Nehir, buradan alınarak kapalı bir mekana götürüldü. Türk Bayraklarına sarılı olan şehit cenazeleri tören alanına getirildikten sonra ilk konuşmayı Hakkari Emniyet Müdürü Tüfan Ergüder yaptı. Ergüder, şehit polisler Yalçın, Okan ve Ertuğrul'un canlarını vatan uğruna verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirterek, "Manevi varlığınızdan güç alan bizler, vatanımıza, birliğimize ve kardeşliğimize göz diken düşmanlarımızı bertaraf etmek için son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceğiz. Aziz şehitlerimizin kanları ile suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da en kutsal emanetimiz olarak korumaya devam edeceğiz" dedi.

Şehitler için Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okunduktan sonra şehit cenazeleri bir süre omuzlarda taşındı. Şehitlerden Özel Hareket Şube Müdürü Dizdaroğlu ve polis memuru Koç'un cenazeleri Ankara'ya, şehit Ertuğrul Polat'ın cenazesi de Gaziantep'e gönderilmek üzere yine aynı uçakla Ankara'ya gönderildi. Uçağa Okan Koç'un acılı eşi ve yakınları da bindi.

Murat ÇAĞLAR / VAN,