Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Van Karayolu üzerindeki Kırıkdağ Köyü'nde, alınan ihbar üzerine dün akşam saatlerinde özel hareket polisleri tarafından bölgeye operasyon yapıldı. Operasyonda çıkan çatışmada emniyet amiri 44 yaşındaki Yalçın Dizdaroğlu ile özel hareket polisleri Okan Koç ile Ertuğrul Polat şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Çatışmalarda 3 PKK'lı ise ölü ele geçirildi.

Şehit olan Emniyet Amiri Dizdaroğlu ve 2 özel hareket polisinin cenazeleri, gece helikopterle Van'a gönderildi. Şehitlerin cenazeleri, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Filo Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecekleri belirtildi.

40 PKK'LININ İZİ SÜRÜLÜYOR

Gece boyunca Kırıkdağ Köyü yakınlarında operasyonlar ise sürdü. Operasyon alanının genişletildiği bölgeye, dün geceden bu yana çok sayıda özel eğitimli komando sevk edilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da peş peşe kalkan helikopterler çatışma bölgesine gitti. Özel hareket polisleri ve askerin 40 kişilik olduğu belirtilen PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için operasyonları sürdürdüğü bildirildi.



BD(FE/İD)