Şehit korucu 52 yaşındaki Reşit Akar'ın cenaze namazı Hüsrevpaşa Mahallesi Beş Minare Camii'nde kılındı. Cenaze namazının ardından Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Şehit Korucu Akar'ın öz geçmişinin okunmasından sonra Vali Nurettin Yılmaz konuşma yaptı. Bitlis'in yine bir gurur ve şeref günü yaşadığını belirterek, "Bir toprağı vatan yapan onun üzerindeki eserlerinizdir. En büyük eserlerimiz de verdiğimiz şehitlerimizdir. Şehitlerimizin aziz kanları ile suladığı bu vatan parçası dünya var olduğu müddetçe Türk ulusunun en şerefli parçalarından biri olarak anılacak ve dünya durdukça da bu yurt bizim yurdumuz kalacaktır. Köy korucularımız, Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz her yaştan her meslekten çiftçimiz, köylümüz bu toprağa kanını verdi, canını verdi. İstiklal Marşı'nın vasiyetini millet olarak bugüne kadar getirdik. Bundan sonra da korkmadan yılmadan cesaretle yerine getireceğiz. Şerefli Bitlisliler, şerefli Türk milleti, görüyorum ki, başınız dik. Görüyorum hepiniz vatan müdafası için 2 gündür bizlere gelip, gönüllü köy korucuları ile birlikte çatışmaya gitmeyi teklif ediyorsunuz. Bu vatana sahip çıkmanın ıspatıdır. Sizleri tebrik ediyorum. Dünya durdukça şehitlerimizin sayesinde başımız dik, bayrağımız gönderde, milletimiz mutlu ve refah içinde yaşayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından edilen dualarla Şehit Korucu Reşit Akar'ın cenazesi toprağa verilmek üzere helikopterle Mutki İlçesi İkizler Köyü Uğur Mezrası'na götürüldü.

Bu arada Bitlis Valiliği yaptığı yazılı açıklamada 2 günden beri devam eden çatışmalarda 15 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, 3 geçici köy korucusunun yaralandığını, 1 geçici köy korucusunun da şehit olduğu bildirdi.


ÖÇ-(FE/AAA)(FOTOĞRAF)