Türkmen’in cenazesi, Van’daki törenin ardından askeri uçakla Kütahya’ya gönderildi. Buradan karayoluyla Gediz’in Akkaya Köyü’ne getirilen cenaze, baba Halil İbrahim Türkmen’in (42) evinin önüne getirildi. Köy gençlerinin büyük bir Türk bayrağı açtığı evin önünde cenazeyi baba Halil İbrahim Türkmen, anne Elmas Türkmen (40) ve kardeşi Sedat Türkmen (18) karşıladı. Tabuta sarılarak gözyaşları döken anne Elmas Türkmen, oğlunun fotoğrafını okşadı. Anne Türkmen, "Benim oğlum yaşıyor. En güzel yerlere gitti. Dimdik duracağım. O şerefesizler çatlayacak, onları güldürmeyeceğim. Benim bir sürü askerim var, bir sürü çocuklarım var. Oğluma selam duracağım. Askere giderken bana dimdik dur demişti. ben de dimdik duruyorum. Benim oğlum hep var olacak. Onunla gurur duyuyorum. Beni o şerefsizler yıkamayacaklar" dedi.

6 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Yakınları tarafından alınan şehit cenazesi omuzlar üzerinde Akkaya Köyü Camisi’ne getirildi. Cenazeyi son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanan 6 bin kişi ellerinde taşıdıkları iki büyük ve çok sayıda küçük Türk bayrağı ile cenazenin arkasından yürüdü. Kalabalık bu sırada 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Camide ikindi namazının kılınmasının ardından cenaze alınarak resmi törenin yapılacağı köy mezarlığına götürüldü.

SAVUNMA BAKANI YILMAZ DA KATILDI

Buradaki törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erden Cantimur, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan, Kütahya Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa İçe, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgerenal Sami Fındıkoğlu, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Afyon Garnizon Komutanı Tuğgerenal Veli Yıldırım, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı’ndan bir bölük asker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, siyasi partilerin temsilcileri, Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit cenazesine aralarında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kurum ve kişi çelenk gönderdi.

Bakan Yılmaz, camiye gelirken baba Halil İbrahim Türkmen’in koluna girdi.

"GÜLE GÜLE GİT EBEDİYETE KUZUM"

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, mezarlık önünde cenaze namazını kıldırdı. Cenaze, askerlerin omuzunda mezarın yanına hazırlanan katafalka alındı. Burada saygı duruşunun ardından şehit piyade Er Mustafa Türkmen’in özgeçmişi okundu. Ardından anne Elmas Türkmen’in, "Güle git ebediyete kuzum" sözleri yürekleri burktu.

Şehit cenazesi baba Halil İbrahim Türkmen ve kardeşi Sedat Türkmen tarafından mezara indirilerek defnedildi. Tabuta sarılı olan Türk bayrağı da baba Halil İbrahim Türkmen’e teslim edildi.



YK(İÖ/SS)