Askeri helikopterle Kastamonu’ya getirilen şehitlerden Ayhan Kurtçu’nun cenazesi, Kastamonu Gazi Stadyumu’nda oğullarının cenazesini bekleyen aileye teslim edilirken; Fatih Şalgam’ın cenazesi aynı helikopterle Kastamonu Devrekani İlçesi’nde Şalgam ailesine teslim etmek için yola çıktı. Kastamonu Dr. Münif Devlet Hastanesi’nin morgunda tören saati için bekletilen Şehit Ayhan Kurtçu’nun cenazesi, önce Kastamonu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehidin cenazesi, ardından tören için Kastamonu Nasrullah Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine, şehit erin babası 48 yaşındaki Kemal, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen, Hakkı Köylü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tuğgeneral Mustafa Yılmaz ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şehit Kurtçu'nun cenazesi, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Sapaca Köyü’nde bulunan aile mezarlığına götürüldü.

Kastamonu'daki cenaze törenine katılmayan şehidin annesi Zeynep (46), kardeşleri Zehra (11), Eda (11), Sibel (8), Sedye (12), Tuğçe (3) Ferdi (15) şehitlerinin cenazesini Kastamonu'nun Sapaca Köyü'nde bekledi. Köye getirilen cenaze daha sonra Sapaca Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.



EP(AY/SS)