Diyarbakır'da bir kafeteryada basın toplantısı düzenleyen yapımcı Hayrettin Birkan ile yönetmen Ercüment Çavluer, 24 Ocak 2001'de korumaları olan 5 polis ile birlikte şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın hayatını dizi film olarak çekeceklerini söyledi. Senaryosunu Hüseyin Çelik'in hazırladığı dizi film çekimlerinin Diyarbakır'da yapılacağını belirten yapımcı Hayrettin Birkan, kentte mekan tespiti yaptıklarını kaydetti. Diziye konu olan hikayenin hem Diyarbakır ve Türkiye'de hemde bütün dünya'da önemli olduğunu belirten Birkan, "Hikayemizde çok değerli bir Emniyet müdürümüz konu edilecek. Emniyet müdürünün, Emniyet'in halka barışık olması konu edilecek. Filmde hiçbir şey gizli kapaklı tutulmayacak. Her şey açık bir şekilde ortaya konacak. İnsanlık kriteri ile yola çıkıyoruz. Bizim kriterimiz insan. Dolayısıyla bütün insanların kardeşçe bir arada yaşayabildiğini bu dizi ile ortaya koymuş olacağız" dedi.

82 karakterin yer aldığı dizinin bölüm başı bütçesinin ise 465 bin lira olarak belirlendiğini belirten Birkan, başrol oyuncusunun ismini ise daha sonra duyuracaklarını söyledi.

Birkan, dizide, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arnavut, Grek, Romen karakterlerinin bulunduğunu belirtti. Birkan, "Oyunculuk profilimizi dünya mozaiği ile oluşturduk. Dünya mozaiğinin burada bir arada kardeşçe yaşayabileceğini ortaya koymuş olacağız. Öncelikle kentte mekanları tespit edeceğiz. Mekanların durumuna göre kurulacak teknik donanımla çekimin başlayacağı tarih de belli olacak. Dizi için görüştüğümüz 3 büyük kanal var. Diğer kanallarla da temas halindeyiz. Diziyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüp bütün kanalların yayınlaması gerektiğine inanıyoruz. Kanal ayrımı yapmıyoruz. Diyarbakır'dan yapacağımız oyuncu seçmelerinin ardından kadroyu açıklayacağız. Dizide vermek isteğimiz tema insanlık. İnsanların bir arada kardeşçe yaşayabildiklerini, yaşadıklarını ortaya koymak. Dizinin tamamı Diyarbakır'da çekilecek. Finali de sinema filmi olarak Diyarbakır'da tamamlanacak" diye konuştu.

11 yıl önce Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevini yaparken makamından Valilik binasına seyir halindeyken, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından pusuya düşürülen Ali Gaffar Okkan, kendisini korumakla görevli 5 polis ile birlikte şehit oldu. Emniyet Müdürü'nün öldürülmesine tepki gösteren Diyarbakır halkı, cenazenin olduğu gün kepenk kapattı ve şehrin sokaklarında protesto yürüyüşü yaptı. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenine ise onbinlerce kişi katıldı.