Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposunda 5 Eylül çarşamba gecesi, el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuştu. Şehitlerden öğretmen adayı Piyade Onbaşı Emre Yıldırım, memleketi Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Paşalı Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verilmişti. Patlama sonucu şehit olan 24 askerin kimliklerinin belirlenmesi amacıyla şehit yakınlarından alınan kan örnekleri ile DNA incelemesi çalışmaları ise

Ankara Adli Tıp Kurumu'nda sürüyordu.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda Adli Tıp Kurumu'na getirilen 24 şehitten 18'inin DNA ve kimlik tespitlerinin tamamlandığı öğrenildi. 6 askere ait parçalar ise kimlik tespitleri belirlenemediği için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Patlama sonunda ceset parçalarının yaklaşık 500 metrelik bir alana dağıldığı ve yapılan incelemelerde cesetlerle ilgili yeni bulgulara ulaşıldığı kaydedildi. Patlama alanında hergün yeni gelen ceset parçaları ve yeni bulgular nedeniyle cenazelerin ailelere teslim edilmediği belirtildi.

ŞEHİTLER İÇİN ÖZEL TABUT

Öte yandan şehitleri için özel tabutların hazırlandığı öğrenildi. Adli tıp kurumlarındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından şehitlerin cenazelerin, önce GATA'ya ardından da defnedilmek üzere memleketlerine gönderileceği kaydedildi.

Bu arada Ankara'ya gelerek çocuklarının DNA ve kimlik tespitinin tamamlanmasını bekleyen şehit ailelerinin Adli Tıp Kurumu önündeki nöbetleri de devam ediyor. Adli Tıp Kurumu önünde kurulan çadırlarda hüzünlü bekleyişlerine devam eden şehit aileleri, "Çocuklarımızın artık cenazesini alıp defnetmek istiyoruz. Hergün aynı acıyı yaşıyoruz, bir an önce bu işlemlerin bitmesi bekliyoruz. Çocuklarımızdan bize verecekleri ceset parçaları bile kalmamış" dediler. Bu arada askeri görevliler, sürekli şehit aileleriyle birlikte olarak acılarını paylaştı ve onları teselli ettiler.