Tunceli Merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alıcık Köyü’nde yapılacak jandarma karakolu için bölgede yol açma çalışması yapan özel bir şirkete ait şantiyeyi koruyan, 2200 rakımlı Zel Dağı’nın eteklerinde konuşlu birliğe cuma günü saat 01.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla açılan ilk ateşte, Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut ile iki asker şehit düştü. Şehitler, bugün sabah saatlerinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. 

Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut'un naaşı önce uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na oradan da karayoluyla baba ocağı olan Bergama’ya getirildi. Buradaki Yeni Camii’de düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çok sayıda CHP İzmir milletvekili, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, şehidin ailesi, yakınları ile sivil erkan ve 10 bin kişi katıldı. Bakan Yıldırım ve protokol üyeleri şehidin ailesine taziyede bulundu.

Şehit Astsubay Akbulut’un büyüdüğünde SAS komandosu yapmak istediği 10 aylık oğlu Barlas’ı bir yakını kucağında Türk Bayrağı’na sarılı tabutun yanına geldi. Tam bu sırada minik Barlas’ın, babasının naaşına bakıp gözyaşlarına boğulması yürek dağladı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin canezi askeri tören mangasının omuzlarına alındı, şehidin eşi Pelin Akbulut tabutu öptü ve gözyaşlarına boğuldu, genç kadın güçlükle teskin edildi. Şehidin kayınvalidesi Berrin Çoşkun ile baldızı Ferrah Tüzerşen ellerinden şehidin fotoğrafını bırakmadı.

Şehit Yıldırım Akbulut'un annesi Esma Akbulut, oğlunun fotoğrafının içinde bulunduğu asker şapkasını biran olsun yanından ayırmadı. Şehidin cenazesi buradaki töreninin ardından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları arasında Tepeköy Köyü’ne götürüldü. Köyde bulunan cemevinde de bir tören düzenlenecek.

GÖNÜLLÜ OLARAK GİTMİŞ

Mesleğe Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda başlayan ve bir süre sonra Jandarma Genel Komutanlığı kadrosuna alınan şehit Astsubay Yıldırım Akbulut’un, yeniden Özel Kuvvetler bünyesine geçmek istediği, bir yıl önce de Tunceli’deki Geyiksuyu Jandarma Komando Taburu’na da gönüllü olarak gittiği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki en üst düzey yetenek ile tecrübeye sahip olduğu anlamına gelen 8 brövesinin bulunduğu ortaya çıkan şehit Astsubay Akbulut’un gönüllü olarak görev yapması nedeniyle eşi ve oğlunun Ankara’daki askeri lojmanda kaldığı belirtildi.

OĞLUNU İKİ KEZ GÖRDÜ

Henüz 23 yaşında hain bir saldırıda hayata veda eden Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut’un daha 10 aylık olan oğlunu doğduğumda ve 15 gün önce geldiği izinde görebildiği bildirildi. Oğluna doyamadan şehit düşen Akbulut’un SAS komandosu yapmak istediği evladını iki kez görebildiği öğrenildi.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Şehit ateşinin düştüğü Bergama’da 1000 kişilik bir grup gün boyu Cumhuriyet Caddesi’nde 'Mecliste PKK istemiyoruz” sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Şehidin eşi Pelin Akbulut da zaman zaman yürüyüşe destek verdi. Trafiğe kapatılan caddede bulunan işyerleri de kepenk kapatıp terörü lanetledi. Bu arada yürüyüş yapan grubun açık olan bazı dükkanların camlarını kırdığı öne sürüldü.



TT(İÖ/ESM)