Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, diğer partililerle birlikte şehit asker Metin Çevik'in Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Beldesi Başörendoğancılar Köyü'ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Köksal Toptan, eşi Saime Toptan'ın da bulunduğu ziyarette şehit askerin babası Recep Çevik'e başsağlığı diledi. Ziyarette konuşan Köksal Toptan, saldırının gerçekleştiği Geçimli Karakolu ve ona benzeyen birçok karakolun iyileştirilmesinin yapılacağını, ancak bunun kolay olmadığını söyledi.

Bu konuda ödenek sıkıntısı bulunmamasına rağmen çalışmaların kolay yürümediğine dikkat çeken Toptan, şöyle dedi: "İlgili bakan arkadaşlarımızın açıkladığı gibi karakollarımız, ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılıyor. Bu konuda bir kaynak yetersizliği söz konusu değil. Ne gerekiyorsa yapılıyor. Ama bu işin tabiatından kaynaklanan bir takım zorluklar var. Bölgede terörle mücadele etmek kolay değil. Yıllardan bu yana bu işlerle uğraşıyoruz. Gündüz karşımızdan gelen masum bir vatandaş, gece karşımıza terörist kılığında çıkıyor. Güvenlik güçlerimiz olağanüstü şartlarda görev yapıyor."

Şehit babası Recep Çevik ise oğlunun kahramanca çarpışarak hayatını kaybettiğini komutanlarından öğrendiğini söyledi. Recep Çevik, "İlk görüntüyü alan oğlum olmuş. Çatışmaya başlamış.  Uzun süre çatıştıktan sonra tabandan sızma olduğunu görmüş. Yaralı şekilde oraya inmiş. Attıkları el bombasıyla oğlum hayatını kaybetmiş. Orada şehit düşmüş. 150 kişiye karşı karakolda bulunan 50 kişi ne yapabilir ki? Orada bulunan askerler bence yetersiz geldi. Yapacak bir şey yok" diye konuştu.