Geçen 18 Ağustos'ta kalabalık bir konvoy eşliğinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine giderken yolda silahlı PKK’lılarla karşılaşan ve onlarla kucaklaşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncer, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin Zenderlioğlu ve Aysel Tuğluk ile Tunceli'de PKK'lılar tarafından kaçırılıp 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında çifte suç duyurusu yapıldı.

ADLİYEDE ŞEHİT AİLELERİNİN BİRLEŞİP HESAP SORMAYA DAVET ETTİ

Geçen 18 Haziran tarihinde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna yapılan baskında şehit düşen 8 askerden biri olan 22 yaşındaki er Umut Bulut'un 55 yaşındaki annesi Gülbahar Çayıroğlu ile 20 yaşındaki eşi Özlem Bulut bugün öğleden sonra Cumhuriyet Savcılığına giderek BDP'li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Anne Çayıroğlu, oğlunu şehit eden teröristlere sarılan ve kucaklayan milletvekillerinin adalet önünde hesap vermesini isteyen, "O anı hiç unutamıyorum. Yüreğim yanıyor. Benim vergilerimden maaşını alan milletvekili nasıl oğlumun katillerine sarılır. Bizim çocuklarımızın ne günahı vardı. Benim oğlum hepimizi korumaya gitti askere. Oğlumun resmine nasıl bakayım. Milletvekilleri bu insanlarla nasıl kucaklaşıyorlar. Üstelik sırtında oğlumu şehit ettiği tüfeği var. Benim oğlumun kanı yerde kalmayacak" diyerek bütün şehit ailelerinin birleşip hesap sormaya davet etti. Kızı Ayşe Bulut da annesi ve yengesinin duygularına katılarak, teröristlerle kucaklaşanların Türk adaletine hesap vermesini istedi.

ŞEHİT EŞİ BULUT:"BU DURUMU ANLAMIŞ DEĞİLİM"

Kayınvalidesinin yanından ayrılmayan şehidin eşi Özlem Bulut ise, "Bu durumu anlamış değilim. Türk askerlerini şehit eden teröristleri kucaklayan milletvekilleri zafer kahkahaları atıyorlar. İnsanlarımızla ve şehitlerimizle dalga geçer gibi sarmaş dolaş fotoğraf çektiriyorlar" diye konuştu.

DEPO GÖREVLİSİ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu arada Samsun TCDD Lokomotif Depo Müdürlüğü'nde görevli olan 46 yaşındaki Yakup Güven de adliyeye gelerek BDP'li milletvekilleri ve CHP'li milletvekili Hüseyin Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün Cumhuriyet savcılığına gelerek şikayet dilekçesini veren Güven, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ve terörle mücadele kanunlarına göre yargılanmasını talep etti. Güven, "Eşkiyalarla kucaklaşanların içimizde gezmelerine gönlümüz razı değildir. Kendisini kaçıran teröristlere 'Gençler bana iyi davrandı. Silah bırakmak istiyorlar' diye konuşarak sempatizanca söylemlerde bulunan Hüseyin Aygün'ün de yargılanmasını istiyoruz. Ayrıca, terör örgütünü sempatik gösteren videoların yer aldığı internet sitelerinin de kapatılmasını istiyoruz" dedi.