Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu yıl 651’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet ettiği söyledi. Geçen hafta Kılıçdaroğlu ile Silivri’de bir araya geldiğini anlatan Sedefçi şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasını bitirdi ben de yanına gittim, elini sıktım Kırkpınar Güreşleri için davet ettim. Geçen yıl gelemediğini ve altın kemerinin kendisini beklediğini söyledim. ‘Edirne sizi özlüyor’ dedim. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ‘8 Temmuz Kurultay olasılığı var’ dedi ancak daha sonra geleceğini söyledi. Kurultay olmazsa 8 Temmuz’da Edirne’ye geleceğinin sözünü verdi. Gelirse şeref duyarız, geçen yıl takamadığımız altın kemeri veririz. Gelemezse de canı sağ olsun”

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A ALTIN KEMER VERMİŞTİ

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’de geçen yıl düzenlenen 650’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet etmişti. Sarayiçi mevkii Er Meydanı’ndaki güreşlere Başbakan Erdoğan katılırken, Cemil Çiçek ve Kemal Kılıçdaroğlu katılmamıştı. Sedefçi, ilk kez Başbakan olarak Kırkpınar Güreşleri’ni izlemeye gelen Başbakan Erdoğan’a altın kemer takmıştı.

“KEŞKE GELEBİLSEYDİ”

Sedefçi, geçen yılki güreşlerin ardından partisinin kendisini yalnız bıraktığını ifade ederek “Keşke genel başkanım Kılıçdaroğlu gelseydi de ona da Başbakana verdiğim kemerin aynısını verme şansım olsaydı" diyerek üzüntüsünü dile getirmişti.

SEDEFÇİ’DEN MEZARLIK RESTİ

Bulgaristan’ın Filibe kenti belediyesi ile karşılıklı mezarlık temizleme anlaşması yaptıklarını belirten CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Biz Edirne’de Bulgar mezarlığında gerekli temizliği yaptık, ancak onlar Filibe’deki Müslüman mezarlığını temizlemediği gibi yol geçirmeyi planlıyorlarmış. Eğer böyle bir durum olursa biz de onların mezarlıklarına bakım yapmayız ve yol geçiririz” diye konuştu.



EÖ(LK/AAA)