TIR şoförü Mehmet Kocapınar, üç yıl önce boşanmasının ardından geçen aralık ayında çocukları için yeniden evlendiği, ancak bir süre sonra ayrı yaşamaya başladığı, bir müzikholde çalışan 29 yaşındaki Havva Kocapınar ile İnönü Caddesi üzerinde karşılaştı. Yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan iki çocuklarını birbirlerinden habersiz ziyaret eden çift, ayak üstü konuşmaya başladı. Turgutlu'da oturan Mehmet Kocapınar, kendisinden ayrıldıktan sonra İzmir'e yerleşen eşinin yaşam tarzından rahatsız olduğunu ve çalışmasını istemediğini söyleyince aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında, yakında park halinde duran aracından ekmek bıçağını alan Kocapınar, çevredekilerin gözü önünde eşine saldırdı. Polisin müdahalesine rağmen eşini bıçaklamaya devam eden öfkeli koca, havaya ateş edilerek güçlükle durduruldu. Vatandaşlar Kocapınar'ı sopalarla ve tekmeleyerek linç etmek istedi. Bıçaklama anını bir vatandaş cep telefonu ile kaydetti. Eşi tarafından 16 bıçak darbesiyle yaralanan Havva Kocapınar, hastanede tedaviye alındı.

ÇOCUKLARIM İÇİN TEKRAR EVLENDİM

Savcı, tutuklanan Mehmet Kocapınar hakkında “yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi"nde yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Kocapınar, avukatı Önder Yıldırım ile bıçakladığı, iki çocuk annesi eşi Havva Kocapınar katıldı. Eşiyle 2002 yılında evlendiğini, 2009 yılında kendisini aldattığı için boşandığını öne süren Mehmet Kocapınar,  “Ben uzun yol şoförlüğü yapıyordum, 2008 yılında yolda olduğum bir zaman eşim başka bir erkekle uygunsuz vaziyette yakalanmıştı. 2009 yılında boşandık. Ayrıldıktan sonra eşimi babasının evine gönderdim. Ailesi istemedi, bu yüzden halasının yanına İzmir'e gitti. Ayrıldıktan sonra 1.5- 2 yıl eşimle yüz yüze görüşmedik. Çocukları eşimin elinden İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aldı. 2011 yılı Kasım ayında eşim beni arayıp, çaresiz olduğunu, bir araya gelmek istediğini söyledi. Kendisinden bir daha aldatmayacağına dair söz aldım. 28 Aralık 2011'de tekrar evlendik. Ev tuttum, normal işime döndüm. Eşim herhangi bir işte çalışmıyordu. Ancak 2012 yılının başlarında uyuşturucu hap kullandığından dolayı krize girmeye başladı” dedi.

ÇOK PİŞMANIM

Eşinin krize girme olayının ardından, kavgalarının arttığını anlatan Mehmet Kocapınar,  “Küçük kızımın benden olmadığını söyledi. Bu duruma çok sinirlendim. Evi terk ettim. Uzun süre eve gitmedim. Benden şikayetçi olmuş dava açıldı. Olay günü kızımı görmek için kiraladığım araçla Turgutlu'dan Kemalpaşa'ya geldim. Yolda giderken eşimi gördüm. Yanına gidip, “Burada ne yapıyorsun' diye sordum. Bana ters ters konuşmaya başladı, yüzüme tükürdü, hakeret etti. O anda kendimi kaybetmişim. Arabaya geri dönüp, bıçağı aldım. Eşimin yanına gidip, bıçağı rastgele saplamaya başladım. Böyle bir şey yaptığım için çok üzgünüm, çok pişmanım” diyerek tahliyesini istedi.

KORUMA KARARI VARKEN BIÇAKLADI

Eşinin yalan söylediğini öne süren Havva Kocapınar ise “Ben eşimi aldatmadım. Biz tartışmadık. Araçtan iner inmez gelip beni bıçakladı. Kendisi kadın pazarlıyor. Bundan dolayı sabıkaları var. Vücudu kurşunlardan delik deşik. Hala vücudunda kurşunlar var. Yaralandığında kendisine halamın evinde ben baktım. Şubat ayında mahkemeden dört aylık koruma kararı verildi. Koruma kararı devam ederken, eşim beni öldürmeye kalkıştı. Bana iftira atıyor. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, henüz dellilerin toplanmadığını belirtip, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.



BK(AÖ/AK)