Olay, saat 21.00 sıralarında Topdağı Mahallesi Nurkalkan Caddesi üzerinde meydana geldi. Birbirine komşu olan Kama ve Aslan ailesinin fertleri arasında bilinmeyen nedenden dolayı tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, yakınlarının da katılımıyla kavgaya dönüştü. Birbirine bıçak, taş ve sopalar ile saldıran ve ortalığı savaş alanına çeviren 2 aile fertlerinin kavgası olay yerine sevk edilen polisler tarafından sonlandırıldı. Kavgada bıçakla yaralanan Ahmet Aslan ve Mehmet Kama ambulanslarla, taş ve sopalara hedef olan Ahmet Kama, İshak Kama, Halil Baykuş, Osman Aslan ve Musa Bağaç otomobillerle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan Ahmet Aslan ile Mehmet Kama'nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

KAVGAYA KARIŞANLAR GÖZALTINA ALINDI

Yaşananların ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Mahalleyi abluka altına alan polis, kavgada kullanıldığı ileri sürülen bıçak ve sopalara el koydu. Şüpheli kişileri kimlik kontrolünden geçiren polis, daha sonra görgü tanıkları ve tarafların ifadesi doğrultusunda kavgaya karıştığı belirlenen kişileri evlerinde tek tek gözaltına aldı.

HASTANE BAHÇESİNDE KAVGAYA MÜDAHALE

Gerginliğin ardından 2 aileye mensup çok sayıda kişi, yaralanan yakınlarını görmek için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Acil servis önünde karşılaşan 2 aile fertleri arasında çıkan tartışma kısa sürede tekme tokat kavgaya dönüştü. Polis, uyarısını dikkate almayan 2 aile fertlerine biber gazı ve copla müdahale ederek ayırdı. Müdahale sonrası polis, kavga eden kişileri tek tek yere yatırıp kelepçeleyerek gözaltına aldı. 20'yi aşkın kişi sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, yeni bir kavga yaşanmaması için polis yaralıların bulunduğu hastaneler ile olayın meydana geldiği mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.



(HK/RT)