Kaza, saat 14.00 sıralarında Şanlıurfa- Mardin karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Çamlıdere Köyü'nde oturan bir hastaya müdahale için yola çıkan İbrahim Polat yönetimindeki 63 YE 365 plakalı 112'ye ait ambulans, kent merkezi çıkışında, karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 50 yaşındaki Mehmet Şerif Altundağ yönetimindeki 63 YD 399 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, ambulans sürücüsü İbrahim Polat, telsiz ile kaza yaptıklarını komuta merkezine bildirerek yardım istedi. Çağrı üzerine olay yerine ambulanslar ile polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada yaralanan ve otomobilinde sıkışan sürücü Mehmet Şerif Altundağ'ı bir saatlik çalışmanın ardından araçtan ağır yaralı halde çıkardı. Altundağ ile diğer yaralılar ambulans sürücüsü ile acil tıp teknikerleri Resul Özsoy ve İlknur Cihan'ı, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Tedavisine başlanan yaralılardan otomobil sürücüsü Mehmet Şerif Altundağ acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldü. Otomobil sürücüsünün cesedi, otopsi için morga konulurken, tedavisi süren ambulans sürücüsü ile 2 acil tıp teknikerinin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol, otomobil ve ambulansın çekici ile kaldırılmasının ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



ÖŞ,ÖP(HK/SS)