Vali Celalettin Güvenç, merkeze bağlı Sayburç, Yoğunburç ve Kızılburç köylerinin yollarında incelemelerde bulunarak, bölge muhtarlarıyla toplantı yaptı. Bitirilen köy yollarını inceledikten sonra köy muhtarlarıyla toplantı yapan Güvenç, bu yıl 1500 kilometre yolun birinci ve ikinci kat asfaltını yaptıklarını ifade ederek, "Yeni yılda da yine köy yolları için İl Özel İdaresinden ciddi kaynak ayırdık. Bir yıl önceye göre yol konusunda çok ciddi mesafeler aldık ve önemli ölçüde standardı yükseltilmiş yollar yaptık" dedi.

Büyük köylerin yol işlerinin bittiğini ifade eden Vali Güvenç, mücadelelerinin bitmeyeceğini, dağınık yerleşime rağmen yaklaşık 3 bin köye hizmet götürmeye kararlı olduklarını belirtti. Belirli kriterlere ve sıralamayla göre vatandaşlara hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatan Vali Güvenç, nüfusun daha fazla olduğu bölgelere öncelik verdiklerini kaydetti. Güvenç, kış şartlarında yoğun yağışlarda her yerde sıkıntıların olabileceğini, sıkıntı yaşanan yerlere ekiplerin hemen müdahale ettiğini de dile getirdi.

Vali Celalettin Güvenç'e köylere yönelik yaptığı gezide Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri de eşlik etti.



(HK/AK)