16 Haziran'da, Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin C-15 koğuşunda yangın çıktı. Tutuklu ve hükümlülerin kendi aralarında kavga ettikten sonra çıkarıldığı ileri sürülen yangında 3'ü hükümlü 10'u tutuklu 13 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Olaylardan 2 gün sonra bu kez Çocuk Koğuşu'nda çıkarılan yangında çok sayıda tutuklu, hükümlü ile güvenlik gücü yaralandı.

50 YATAK GETİRİLDİ

Şanlıurfa Cezaevi'nde 300 civarında tutuklu ve hükümlü başka illere nakledilirken, çıkan olayların ardından bugün cezaevine 50 yeni yatak getirildi. TIR içerisinde getirilen yataklar, cezaevi girişinde görevliler tarafından teslim alındı. Cezaevi yöneticileri teslim alınan yatakların koğuşlara yerleştirileceği bildirildi.

KADIN MİLLETVEKİLİ İNCELEME YAPTI

Şanlıurfa'nın TBMM'deki tek kadın temsilcisi olan Ak Parti Şanlıurfıa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da, öğleden sonra gittiği cezaevinde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 3 saat cezaevi içerisinde inceleme yapan Milletvekili Uslu, 10 tutuklu ve hükümlü ile görüştü. Ziyaretin ardından cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Uslu, olayların ardından cezaevinde başlatılan iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Zeynep Karahan Uslu, tutuklu ve hükümlülerin sportif aktivitelere katılması amacıyla cezaevi içersinde spor alanı yapılacağını da belirterek, "Cezaevinde başta barınma olmak üzere tüm sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar gideriliyor. Tutuklu ve hükümlülerin isteği doğrultunda cezaevindeki yemekler de daha iyi hale getirildi. Herkesi üzen olay sonrası Adalet Bakanlığı’nın hızlı müdahalesi ile önemli ölçüde cezaevindeki yoğunluğun azaltıldığını gördük. Cezaevi yönetimi gerek Adalet Bakanlığı'nın kuralları çerçevesinde mahkum ve tutuklu bazındaki kişilerle tek tek çağırmak suretiyle birebir görüşmeler yapıp, sorunları tespit etti. 10 mahkumla görüşme imkanı buldum. Kendilerinden edindiğim izlenimle; gerek yemek, gerek yatak, gerek hijyen koşulları gibi konularda önemli iyileşmeler olduğunu söylediler. Önümüzdeki günlerde bu cezaevindeki iki ayrı blogun tadilatının yenilenmesi bitirilerek hizmete sunulacak" diye konuştu.



ÖŞ,ÖP (HK/RT)