MHP Gurup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye'nin Cevdetiye Beldesi'nde kurulu bulunan Suriyeli Türkmenlerin barındığı çadır kenti ziyaret etti.

Şandır, çadır kentten sorumlu Vali Yardımcısı ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak'tan bilgi aldı. Suriyeliler'i ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Şandır yaptığı açıklamada, Suriyeliler'in, ülkelerindeki iç karışıklıkların sona ermesine kadar Türkiye'nin misafiri olduklarını söyledi. Şandır, şöyle devam etti:

"Bugün Suriye'de iç savaş yaşanmaktadır. Kardeş kardeşi öldürmekte, kan akmaktadır. Türkiye olarak bu dost ve kardeş ülkenin, milletin, iç savaşını durdurmak noktasında ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasını talep ediyoruz. Sonuçta bugün sebebi ne olursa olsun, sonucu Müslüman kıyımına dönüşen bir iç savaşa dönüşen olay yaşanmaktadır. Türkiye'nin bu savaşı, akan kanı durdurmak için, çarpışan taraflar arasında ara bulucu yapmak gibi bir zorunluluğu vardır. Bu kan durmalıdır, bu kardeş kavgası savaşı durmalıdır. Suriye'deki rejim muhalif kavgası bugün kardeş kavgasına dönmüştür, yarın bu kardeş kavgası mezhep temelli bir din savaşına dönüşecektir. Bu savaş bir bölgesel savaşa, hatta bir küresel savaşa dönüşmesinin önü kesilmelidir."

AK Parti hükümetinin bölücü terör örgütü ile mücadelede kafasının karışık olduğunu belirten Şandır, şunları söyledi:

"Mücadele mi edecek, müzakere mi edecek tereddüdü bölücü terörü azdırmakta ve bölücü terör Türkiye'ye saldırmakta. Son 15 günde 56 şehit veriyor. Türkiye bugün adı konmamış bir savaşın, gayrinizami bir harbin içinde kan kaybetmektedir. Bu savaşın adını koymamız lazım ve Türkiye'ye Türk milletine karşı yapılan bu hayasızca saldırıyı durdurmak için Türkiye ne gerekiyorsa onu yapmalıdır. Bu noktada MHP olarak biz sıkı yönetimi veya olağanüstü hal ilanını bir anayasal çözüm olarak hükümete öneriyoruz. Bunun anayasal hukuki dayanağı da vardır. Bunun için sıkı yönetim mi ilan edecek, olağanüstü hal bölgesi mi ilan edecek ama biran önce yapması gereken yapılmalı ve bölücü terör örgütünün Türkiye ye saldırmasını biran önce durdurmamız lazım. Bu noktada sorumluluk siyasi iktidara aittir. Türkiye'yi 10 yıldan bu yana yöneten tek başına bu iktidar ne yaptıysa, hangi politikayı takip ettiyse bölücü terörü azdırdı. Artık alınması gereken tedbir konusunda gösterdikleri tereddüt Türkiye'ye zarar vermektedir. Bundan sonra akacak bir damla kanın sorumlusu suçlusu başta sayın başbakan ve Bülent Arınç olmak üzere Ak Parti yöneticileri, iktidar olacaktır. Onun için Sayın Bülent Arınç'ın öyle bölücü terör örgütünü başarılı bulması onlara akıl vermesi ve millete sabır dileme hakkı yoktur haddi de yoktur. "



İbrahim EMÜL/OSMANİYE,



İE(BK/SS)