Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Bürosu'nun elemanları son 20 gün içinde yaptığı operasyonlarda 3'ü kadın 13 kişiyi, hepsi sahte olmak üzere 100 TL'lik 35, 200 TL'lik 20 ve 50 TL'lik 16 banknotla yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinden çıkan 23 bin TL gerçek paraya da el konuldu. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si kadın toplam 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Piyasaya sahte para sürme olaylarının artmasının ardından polis yaklaşan Ramazan Bayramı'nıda gözönüne alarak halkın yoğun olarak akın ettiği alışveriş merkezlerindeki işyeri sahipleri ile çalışanlarını sahte paraya karşı uyarıp, sahte parayı nasıl tanıyacakları konusunda bilgilendirdi. Ardından 'Türk Lirası Geliyor Paramız Yenileniyor' başlıklı ve içinde Türk Lirası banknotlarının güvenlik özellikleri anlatan büroşür dağıtarak sahte parayla mücadele etmeye çalışıyor.

Bugün merkez İlkadım İlçesi Sahil Yolu üzerinde yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Yabancılar Pazarı'nda da işyerlerini tek tek gezen polis büroşür dağıtarak, esnafı sahte parayı nasıl tanıyacakları konusunda bilgilendirip, bu durumla karşılaşmaları halinde neler yapmaları gerektiğinide anlattı. Yapılan çalışmalar sırasında gerek işyeri sahibi gerekse çalışanların büyük bir kısmının sahte parayı tanımak konusunda yetersiz oldukları ve bu durumla karşılaştıklarında da ne yapacaklarını bilmedikleri ortaya çıktı.



HÇ(İS/SS)