Vali Celalettin Lekesiz, 5 Ağustos'ta Samandağ'a bağlı Çubuklu ve Seldiren köylerinde 8 ayrı noktada başlayan orman yangınına havadan 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı, karadan da 150'ye yakın iş makinesi, 400 orman işçisi ve bir o kadar köylü tarafından müdahale edildiğini, bu sabah saatlerinde alevlerin kontrol altına alındığını bildirdi. Vali Lekesiz, ilk belirlemelere göre, yaklaşık 500 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü, sabotaj iddialarının araştırıldığını, şu ana kadar birçok kişinin ifadesine başvurduklarını, ancak gözaltı ve tutuklama olmadığını söyledi.

Lekesiz, olayın tüm yönleriyle ele alınıp incelendiğini belirterek, köylerde can ve mal güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

'SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR'

Hatay Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi ise 3 gündür devam eden yangının bu sabaha karşı kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü yineledi. Mehmet Harbi, "Rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangın yer yer örtü ve tepe yangını olarak ilerlerken, 8 ayrı noktada olması ve bölgenin engebeli olması nedeniyle müdahalede zorlandık. Bu nedenle yaklaşık 500 hektarlık alan zarar gördü. Havadan müdahalede yoğun duman nedeniyle uçak ve helikopterler fazla etkili olamadı. Bu sabahtan itibaren yangın tamamen kontrol altına alındı. Ancak uçaklarımız ve helikopterlerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.



ME(OA/CK)