Merkez Osmangazi İlçesi Geçit Mahallesi’nde bulunan bir alışveriş merkezine gelen Aykut C. iddiaya göre, elektronik eşya mağazasından 10 gün önce sahte kredi kartıyla yaklaşık 5 bin liralık dizüstü bilgisayar ve cep telefonu aldı. Aykut C. aldığı ürünlerle alışveriş merkezinden çıkarken, kredi kartını sorgulayan mağaza çalışanları kartın sahte olduğunu öğrendi. 10 gün sonra aldığı bilgisayarın özelliğini sormak için tekrar aynı mağazaya gelen Aykut C., çalışanların kendisine kredi kartının sahte olduğunu söylemesi üzerine kaçmaya başladı.

Mağaza çalışanları tarafından yakalanan Aykut C. olay yerine gelen polis ekiplerince polis merkezine götürüldü. 'Banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçundan gözaltına alınan Aykut C.’nin üzerinden yurt dışındaki bankalara ait 5 sahte kredi kartı çıktı.

Şüpheli, polis merkezindeki ifadesinde, kartları, İstanbul’daki bir alışveriş merkezinde tanımadığı bir kişiden 150 lira karşılığı aldığını ve sahte olduğunu bilmediğini söyledi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Aykut C. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



SB(FK/CK)