BDP Genel Merkezi önünde toplanan Sağlık-Sen Ankara Şubesi üyesi bir grup sağlık çalışanı, Van'da doktora saldıran BDP Milletvekili Özdal Üçer'i protesto etti. 'Bana vurduğunuzda eliniz acırsa alo 184'ü arayın', 'Sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın' şeklinde pankartlar açan sağlıkçılar, BDP Genel Merkezi önüne de üzerinde 'Sağlıkta şiddette son' yazılı siyah çelenk bıraktı.

ÜÇER'İN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Özdal Üçer'in Van'da Dr. Oğuz Eroğlu'na saldırmasını kınadıklarını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Üçer'in yaptığı bu saldırı insanlığa yakışmayan, insafsız, vicdansız, merhametsiz, nezaketsiz, letafetsiz, ilkesiz, onursuz yaklaşımını kınıyoruz. BDP'nin derhal Üçer'i ihraç etmesi, savcıların sağlık çalışanlarına yönelik tüm saldırılarla özdeşleştirerek dokunulmazlığının kaldırılması yönünde tezkere hazırlayarak TBMM'ye göndermesini ve milletvekillerince 'milletvekili' adını kirleten bu kişinin dokunulmazlığını kaldırmasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını araştırmak üzere komisyon kurulması yönünde Meclis'e verilen öneride imzası olan tüm vekillerin imzalarını çekerek Özdal Üçer'in imzasının olmadığı bir öneriyi tekrar vermesini istiyoruz."

Şahin, Üçer'in yaptığı bu kabul edilemez olay nedeniyle tüm sağlık çalışanlarından özür dilemesini de istedi.