Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural, Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürbüz Akçay, Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Gökhan Deda, doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı. Konferansta Sağlık Müdürlüğü'nün avukatları Mustafa Kaptan, Gizem Taşkın ve Melike Deniz, sağlık çalışanlarına şiddete maruz kaldıklarında yapmaları gerekenleri anlattı.

Avukat Mustafa Kaptan, sağlık çalışanlarının kamu görevlisi olduğunu belirtip, "Ebe, hemşire, doktor, eczacı, diş hekimi ve diğer sağlık personelleri şiddete maruz kaldığında doğrudan adli mercilere başvurabileceği gibi, bir tutanak tutarak hastane idaresine de olayı bildirebilir. Görevi sırasında yaşanan herhangi bir olayı gerekli yerlere bildirmeyen sağlık görevlisi suç işlemiş olur ve cezası bir yıldır" dedi. Meşru müdafa konusuna da değinen Avukat Kaptan, "Herhangi bir saldırı esnasında, örneğin, saldırgan elinde bıçakla size saldırmışsa siz bu saldırıyı önlemek için meşru müdafaada bulunabilirsiniz. Bu durumda kanun size herhangi bir ceza vermez. Ayrıca yine bir doktora şiddet uygulanırken siz ona yapılan şiddeti önlemek için müdafada bulunursanız bu da meşru müdafaya girer" diye konuştu.

Avukat Kaptan'ın sunumundan sonra sağlık çalışanları avukatlara sorular yönelterek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.



ONB(AÖ/CK)