Sağanak yağış yarından itibaren yeniden yurdu etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışın sabah saatlerinden itibaren kuzey batı kesimlerinden yurda giriş yapacağı ve iki gün boyunca kuzey ve iç bölgelerde etkili olacağı belirtildi. Cuma günü kuzeydoğu kesimlerde lokal olarak görülecek yağışların Cumartesi günü etkisini azaltması ve pazar günü yurdu terketmesi bekleniyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece düşeceği, yağışların etkisini yitirmesiyle haftasonu sıcaklıkların tekrar artacağı bildirildi.

Açıklamada, yarın sabah saatlerinde başlayacak yağışın Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde aralıklarla yerel yağış geçişleri beklendiği, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların ise Marmara’nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul’un batı çevreleri) ve Kuzey Ege'de (İzmir’in kuzeyi, Manisa’nın kuzey ve batı kesimleri) görüleceği bildirildi. Öğle saatlerinden itibaren ise Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya ve Amasya çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü ise, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyon çevrelerinde aralıklarla yerel yağış geçişlerinin olacağı, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Karadeniz’in iç kesimleri ile Bursa, Yalova, Sakarya, Bilecik, Yozgat ve Sivas çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi.

Çarşamba ve Perşembe günleri kuzeybatı kesimler ile Karadeniz'in iç kesimlerinde aralıklarla lokal olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yerel dolu yağışı nedeniyle olabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

YAĞIŞLAR PAZAR YURDU TERKEDİYOR

Cuma günü ise kuzeydoğu kesimlerde yerel olarak aralıklarla devam edecek yağışların, cumartesi günü etkisini azaltarak, pazar günü yurdu terk etmesi bekleniyor.



GD (RT)