Hırsızlık Bürosu ekipleri, küçük çocuklara hırsızlık yaptırıp, kazandıkları paralarla yaşı küçük kızlarla uyuşturucu partileri yaptığı iddia edilen hırsızlık çetesine yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. 3 ay süren çalışmanın ardından Adana'daki polis ekipleri, dün saat 04.00'da 'Preveze' adını verdiği operasyon için düğmeye bastı. Polis, daha önceden belirlediği merkez Seyhan İlçesi'ndeki Barbaros Mahallesi'ndeki birçok adrese helikopter ve özel harekat polislerinin de desteğiyle baskın yaptı. Polis, baskın yaptığı evlerdeki ailelerin küçük çocuklarına çikolata dağıtıp onları severek korkmamalarını sağladı. Operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı. Ayrıca şüphelilerin kiraladığı evde bulunan ve zorla tutulduğu iddia edilen 2'sinin yaşı küçük 4 kız, ifadeleri alındıktan sonra ailelerine teslim edildi.

Yapılan aramalarda da hırsızlık malı olduğu iddia edilen çok sayıda elektronik eşya, 7 pompalı tüfek, uyuşturucu haplar, esrar ve Ceyhan Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün resmi makam aracının plakasının sahtesinin takılı olduğu 1 motosiklet, 1 çalıntı otomobil ele geçirildi.

Şüphelilerin özellikle küçük çocukları kandırıp hırsızlık yaptırdığı, hırsızlık yaptıkları mahallelerde rahat hareket edebilmek için ev kiraladıkları, bu evlerde aralarında yaşı küçük kızların da bulunduğu kişilerle uyuşturucu partileri düzenlediği öne sürüldü. Ayrıca şüphelilerin çevrelerine korku salmak için, 'tehdit', 'kasten adam yaralama', 'uyuşturucu satışı' ve 'insan ticareti' yaptığı iddia edildi.

Şüpheliler, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.